Yangın Alarm ve Yangın Algılama Sistemleri Bilgiler.

Yangın Alarm ve Yangın Algılama Sistemleri Bilgiler.

Yangın alarm sistemleri diğer adı ile yangın algılama sistemleri olarakta bilinmektedirler. Bir binanın yangından korunması için çok büyük öneme sahip sistemlerdir. Yangın alarm sistemleri bir yangına daha hızlı müdahale etmeyi sağlarlar yangını durdurmayı veya söndürmeyi gerçekleştiremezler. Yangında hızlı müdahele herzaman çok büyük öneme sahiptir. Bir yangına hızlı müdahale edilmesi yangının büyümesini, Can ve mal kaybının oluşmasını engeller. İşte yangın algılama sistemleri bu noktada devreye girmektedirler.
Günümüz yangın alarm sistemleri son derece gelişmiş bir yapıya sahiptirler. Bu sayede çok farklı yangın senaryoları oluşturulabilmekte ve yangının kontrol altına alınması kolaylaştırılabilmektedir. Yangın algılama sistemleri türkiyede ve dünyada iki çeşittir. Birincisi konvansiyonel geleneksel yangın alarm sistemi, İkincisi anaog adresli yangın alarm sistemidir. Ülkemizde her iki alarm sisteminide kullanım alanı mevcuttur.
Konvansiyonel yangın alarm sistemleri daha çok küçük projelerde ve yangın riski düşük olan mekanlarda tercih edilebilir. Adresli sisteme göre fiyatı hayli düşük olan bir yangın algılama sistemidir. Analog adresli sistem ise orta ve büyük çaplı yangın alarm sistemi projelerinde tercih edilen bir alarm sistemi konumundadır. Fiyatı konvansiyonel sisteme göre hayli yüksektir. Adresli sistemde hangi dedektörden alarm geldiği yani yangının noktasal yeri tespit edilebilirken konvansiyonel sistemde bu mümkün olamamaktadır.

Yorum bırakın