Güvenlik Kamera ve Yangın Alarm Servis Bakımı

Güvenlik Kamera ve Yangın Alarm Servis Bakımı

Güvenlik kamera servis hizmetinin ve yangın alarm sistemi servis bakım hizmetinin önemini defalarca yazmış ve anlatmaya çalışmıştık. Bu çerçevede bu yazımızda bu sistemlerin servis ve bakımları nasıl ve kimler tarafından yapılır bu konulara değinmeye çalışacağız. Buna başlamadan önce servis ve bakım nedir onu anlatalım istiyorum.
yangın alarm servis bakım
Kamera Servis: Güvenlik kamera sisteminizde ansızın ortaya çıkan teknik arızaların giderilmesi için düzenlenen hizmetlerin genel adıdır. Genellikle kullanım ve sistemin kalitesine göre yılda 1-5 arasında değişen miktarlarda servis istekleri olacaktır.
Yangın alarm Servis: Yangın alarm sisteminizde ansızın ortaya çıkan teknik arızaların giderilmesi için düzenlenen hizmetlerin genel adıdır. Genellikle kullanım ve sistemin kalitesine göre yılda 1-5 arasında değişen miktarlarda servis istekleri olacaktır.
yangın servis hizmeti
Kamera sistemi bakım hizmeti: Kamera sisteminin zaman içinde kullanımdan kaynaklı eskime bozulma vb. gibi nedenlerden dolayı sürekli olarak sistemin sağlıklı çalışması için takip ve kontrol edilerek sistemi iyileştirici önlemlerin alınması işlemidir. Genellikle peryodik bakım olarak tabir edilir.
Yangın alarm sistemi bakım hizmeti: Yangın alarm sisteminin zaman içinde kullanımdan kaynaklı eskime bozulma vb. gibi nedenlerden dolayı sürekli olarak sistemin sağlıklı çalışması için takip ve kontrol edilerek sistemi iyileştirici önlemlerin alınması işlemidir. Genellikle peryodik bakım olarak tabir edilir. Özellikle yangın alarm sistemlerinde peryodik bakım çok önemlidir.
Güvenlik kamera sisteminde bakım 6 ayda bir yapılması tavsiye edilir. Fakat sistem çok yeni ise 1 yılda bir bakımda yaptırılabilir. Bakım esnasında yapılacak işlemler şunlardır. Güvenlik kamerası netlik ayarları yapılır. Kamera ve diğer merkez cihazları kontrol edilerek toz ve kirlerden arındırılır. DVR cihazı kayıtları kontrol edilir ve sistemin kayıt yaptığından emin olunur. Sistem genel olarak baştan aşağıya check edilir.
Yangın alarm sistemlerinde bakım ise enaz 6 ayda bir yapılmalıdır. Üç ayda bir yapılması ise şiddetle tavsiye edilir. Yangın bakımı esnasında yapılacak işlemler ise şunlardır. Sistemdeki bütün dedektörler tek tek alarm verdirilerek dedektörlerin çalışıp çalışmadığı kontrol edilir. Yine bütün dedektörler tozdan temizlenir. Yine sistem genel olarak check edilerek işlem tamamlanır.

Yorum bırakın