Yangın Güvenliği: Yangın Alarm Sirenler ve Yangın Battaniye

Yangın Güvenliği: Yangın Alarm Sirenler ve Yangın Battaniye

Yangın hafife ve bize güvende tutmak için kullandığı iki önemli araç vardır asla bir unsurdur; yangın alarm siren ve yangın battaniyesi. Yangın alarm siren alarm sistemlerinin önemli bir parçasıdır – tehlike var bu binada herkesi uyarıyoruz.

Kelimesi alarm, ‘silah’ anlamına tarihsel zamanlarda eylem bu çağrı herhangi bir yaklaşan tehlike karşısında hazır almak silahlarla erkekler söylerdim Fransız À l’arme geliyor. Modern anlamda kelime alarm yakın tehlike olduğu zaman gördüğümüz veya duyabilirsiniz uyarı sinyali için de geçerlidir. İnsanlar da tehlike bir farkındalık var ya da bir panik yaşıyoruz yani alarma edilebilir.

Içgüdüsel bir düzeyde bir alarm sesi insanların bir mücadele veya uçuş yanıt tahrik edebilirsiniz. Bir genç yaşından itibaren sık sık okulumuzu kariyerleri boyunca ve profesyonel kariyer haline talim ve tahliyeler ile birkaç kez bir yıl çalışan, ne cevap vereceğini öğretilir – biz bir alarm olduğunda kaçmak eğilimindedir Genellikle rağmen. Bu nedenle de hemen bir bina tahliye ve yangın alarm siren duyunca emniyet başkalarına yardım etmek çoğumuz için ikinci doğa haline gelmiştir.

Modern yangın alarm sistemleri, alarm sirenleri eşit 65dB minimum ses düzeyi sağlamak için dağıtılmalıdır. Sürekli gürültü olmadığı yerlerde alarm siren ses seviyesi gürültü üzerinde 5dB aşmalıdır. Uyuyan insanlar olabileceğini yerlerde, otel odası gibi, gerekli ses düzeyi en az 75dB ve alarm siren mümkün olduğunca yatak başı yakın olarak yerleştirilmelidir.

Piyasada bulunan yangın alarm siren gibi adreslenebilir ya da geleneksel olarak alarm sistemi farklı bir durum ve türü için her uygun pek çok türleri vardır. Ihtiyaçlarınız için doğru alarm siren seçme ve ihtiyacınız kaç karar ve doğru bu belgenin doğru kararlar almalarına yardımcı olacak hazır eğer onlar konulmalıdır nerede, senin yangın risk değerlendirme danışmalısınız zaman.

Yangın güvenliği bir başka önemli yönü yangın battaniyesi ile olmasıdır. Muhtemelen tüm kamu binalarında ve hatta evlerde yangın battaniyesi gördüm ama bir ateş varsa onlar yararlı olduğunu neden biliyor musunuz?

Bu battaniye çeşitli boyutları gelir, her boyutu iyi bir uygulama için uygundur.
1. Küçük battaniye, ör 1m by 1m, mutfakta evde tutmak için iyi bir boyuttadır ve pişirme oluşabilecek küçük yangınları söndürmek için kullanılabilir. İdeal durumlarda çip tava veya ızgara yangınları içerir.
2. Büyük battaniye laboratuvarlar gibi yerlerde kullanılan ve makine kaynaklanan küçük kimyasal yangınlar veya yangınların söndürülmesi için ideal olabilir.

Yangın battaniye yangına dayanıklı malzemeden yapılmış ve yangına maruz kaldığında battaniye etkinliği muhtemelen azalacaktır olarak genellikle bir kullanım için yalnızca uygundur. Sık yangın battaniyesi için kullanılan malzemeler fiberglas, Kevlar ve yangın geciktirici sıvı yün kaplamalıdır.

Etkili ateşe yanmak için bu üç kaynaktan olmalıdır – ısı, yakıt ve oksijen. Bu ateş kaynaklarından biri veya daha fazla kaldırma yangını söndürmek için neden olacaktır. Örneğin, ne zaman yanan malzemeleri (yakıt) soğutmak için çalışıyoruz yanan bir binanın üzerine itfaiye su püskürtür onlar gibi kolayca yakmak yok. Bazı yangın söndürücüler ateşte köpük püskürtün ve bu yakıt ve ısı ulaşmasını havadaki oksijen önler. Eğer dolayısıyla oksijen eleman çıkarmadan ateş alma ve yangın söndürme hava engelleyen bir yangın battaniyesi ile bir yangın kapsayacak zaman yangın battaniyesi, aynı temel üzerinde çalışmak.

Bunları kullanmak için yeterli eminiz varsa yangın battaniyesi yangın halen küçük ve yönetilebilir ve sadece kullanmak için uygundur. Mümkün olduğunca erken bir yangın söndürme hasar değerinde binlerce sterlin tasarruf ve hatta yaşıyor olabilir. Ancak, düşünüyorsanız yangın çok büyük olabilir ve hemen kendinizi itfaiye çağırın zarar riski ve zaten öyle yapmadıysanız yangın alarm tutabilmektedir.

Yorum bırakın